Slobozia, Sos. Brailei, nr. 17, jud. Ialomita

Cuple rapide aer

Cuplele rapide: ce sunt, când și cum le folosești?

Fiind o conexiune rapidă de întrerupere a liniilor de transfer, cuplele rapide sunt extrem de folositoare în instalațiile de aer.

Cuplele rapide au un sistem simplu de funcționare. Ele își intră în rol doar după ce tubul este introdus în mecanismul de conectare. Acest mecanism va insera elementele de fixare în interiorul acestui tub. De fiecare dată când unitatea este acționată de către o forță, fixarea devine mai eficientă, dinții fiind fixați cu o mai mare adâncime în interiorul tubului.

Cupla rapidă este atât de apreciată pentru că este ușor de folosit și poate fi montată chiar și de către o persoană care nu are cunoștințe în domeniul instalațiilor. În plus, folosirea acestora ajută la economisirea timpului, comparativ cu utilizarea altor tehnologii tradiționale. Utilizatorul trebuie doar să apese și să rotească fittingul în momentul montării.

Pentru că sunt folosite într-o mulțime de moduri, cuplele rapide pot avea la bază materiale diferite. Cele mai întâlnite sunt cele din oțel inoxidabil cu garnituri din teflon, nitril, viton și epdm. Durata de viață mai lungă a acestor cuple este asigurată prin electro-galvanizare.

Producătorul care se poate mândri cu inventarea acestor cuple este Quick Fitting Inc. Numele acestui producător se poate găsi pe mai mult de 20 de brevete care au la bază tehnologia de conectare rapidă.

1.Tipuri de cuple rapide

cuple din plastic

cuple din metal

2. Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi o cuplă rapidă

a. Destinația

b. Materialul din care este fabricată cupla rapidă

c. Mărimea tubului

d. Prețul cuplelor rapide

Concluzie

FAQ – Intrebari frecvente despre cuple rapide

1.Tipuri de cuple rapide

Cupla rapidă poate deveni un sistem eficient de montare în mai multe domenii de activitate, iar acest lucru a permis producătorilor să lanseze mai multe tipuri de astfel de cuple care să îndeplinească nevoile din domeniul instalațiilor.

Pentru fiecare dintre următoarele cazuri, cuplele rapide sunt disponibile în mai multe feluri: cuplă rapidă T, cuplă rapidă cot și cuplă rapidă de tip reducție.

  • cuple din plastic

Cuplele rapide din plastic sunt extrem de apreciate de către utilizatorii casnici, dar și de cei industriali. Au o rezistență mai bună în fața coroziunii, sunt mai ușoare și au un sistem de montare eficient. Sunt potrivite mai ales pentru situațiile în care presiunea nu este foarte mare în furtun.

  • cuple din metal

Cuplele rapide din metal sunt eficiente dacă au trecut printr-un proces de electro-galvanizare. Acestea nu vor rugini și își vor păstra forma indiferent de lichidul care circulă prin sistem. Montajul este, de asemenea, simplu și poate fi efectuat chiar și de către o persoană care nu deține informații specifice acestor domenii în care sunt întâlnite cuplele rapide.

Cupla rapida aer comprimat

2. Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi o cuplă rapidă

Înainte de a achiziționa aceste accesorii pentru instalații, trebuie să aveți în vedere mai multe aspecte. Analizarea unui produs prin diferite filtre va conduce la o alegere potrivită și conform așteptărilor.

Iată care sunt principalele criterii de selecție a cuplelor rapide:

a. Destinația

Pentru ce vor fi folosite aceste cuple? Cât de des vor fi folosite instalațiile respective și care este perioada la care vă propuneți să efectuați mentenanța acestora?

Cu cât presiunea din instalație este mai mare, cu atât specificațiile cuplelor rapide trebuie analizate mai în detaliu. O cuplă nepotrivită nu doar că va fi ineficientă, dar poate cauza și anumite accidente pe care cu siguranță nu vi le doriți.

b. Materialul din care este fabricată cupla rapidă

Un material mai dur vă asigură un timp de folosire mai îndelungat. De asemenea, în funcție de destinația acestor cuple trebuie să vă orientați către un anumit material. În cazul în care vă propuneți doar conexiunea rapidă a unui furtun de sursa de alimentare sau prelungirea acestuia cu un alt furtun destinat stropirii prin grădină, atunci plasticul este un material potrivit. Dacă aceste accesorii sunt folosite pentru furtunurile pompierilor, atunci cele din metal sunt cele mai recomandate.

c. Mărimea tubului

Țineți cont de dimensiunea tubului atunci când alegeți o astfel de cuplă. Atât în magazinele fizice, cât și în cele online, în momentul în care comandați o cuplă rapidă trebuie să alegeți și diametrul acesteia. Diametrul este dat de dimensiunea tubului și grosimea acestuia. 

d. Prețul cuplelor rapide

Ce buget sunteți dispuși să alocați pentru aceste accesorii? Ele sunt disponibile într-o varietate de modele, iar fiecare producător le pune la vânzare la un anumit preț, în funcție de specificațiile lor. Materialul, procesele prin care au trecut aceste cuple, modul de fixare a acestora și destinația lor pot influența în mod direct prețul de achiziție.

Concluzie

Montarea unei cuple poate fi efectuată de orice persoană, indiferent dacă are sau nu pregătire în acest sens. Fittingul trebuie apăsat și rotit în momentul montării. Forța care trebuie să fie aplicată este influențată de tipul de tub folosit, dar și de modelul de cuplă rapidă ales. Cu cât presiunea în furtun va fi mai mare, cu atât avem nevoie de o cuplă dintr-un material calitativ. 

FAQ – Intrebari frecvente despre cuple rapide

  1. Ce tip de cupla rapida recomandati?

Evident ca o cupla rapida din metal este mai rezistenta decat una din plastic, dar daca nu o veti folosi la presiuni mari cupla rapida din plastic va rezista la fel de mult.

  1. Cat costa o cupla rapida?

Pretul unei cuple rapide variaza in functie de mai multe criterii, primul fiind materialul din care este facuta cupla rapida pe care doriti sa o achizitionati. Spre exemplu, o cupla rapida dreapta din plastic costa 2 lei iar o cupla rapida dreapta din metal costa 5 lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *