blog

Promotie 3+1 Invertor monofazat pentru panouri fotovoltaice

panouri solare

Sistemul de panouri fotovoltaice este o soluție inteligentă și ecologică de a produce energie electrică pentru consumul propriu și astfel de a reduce costurile cu factura de energie. În componența unui astfel de sistem, în afară de panourile solare, intră și un echipament cunoscut sub denumirea de invertor. Rolul invertorului este esențial și fără el panourile solare ar fi inutile. De aceea este important să știi câteva lucruri despre acest aparat așa încât să faci cea mai bună alegere.

Ce este un invertor?

Panourile fotovoltaice preiau energia solară și o transformă în curent direct. Însă cum casele noastre nu sunt alimentate cu curent direct, ai nevoie de un echipament care să transforme curentul direct în curent alternativ. Acest echipament este cunoscut sub numele de invertor. 

Invertor solar on grid

Se pot spune foarte multe lucruri despre invertorul solar însă dacă ești un utilizator casnic neavizat, detalierea proceselor fizice ce au loc în timpul funcționării unui invertor nu va impacta decizia de cumpărare și de aceea nu vom intra în asemenea detalii. Ce va afecta cu siguranță decizia de cumpărare, chiar mai mult decât prețul, este tipul invertorului. Trebuie să știi că cele mai folosite tipuri de invertor sunt invertoarele off grid, invertoarele on grid și invertoarele hibrid.

Tipuri de invertor solar

Invertorul off grid este invertorul care te va ajuta să aduci lumina în casa ta atunci când locuiești în zone unde nu există posibilitatea conectării casei la o rețea publică de alimentare cu energie electrică. Un astfel de invertor îți va alimenta casa cu curent alternativ și va stoca surplusul de energie produs în timpul zilei într-o baterie solară care va alimenta consumatorii de curent pe timpul nopții. 

Pe de altă parte, cei ce au case conectate la rețeaua publică au la dispoziție invertorul on-grid. Un astfel de invertor nu are nevoie de o baterie suplimentară și va trimite surplusul de curent produs de panouri către rețea. 

Solar power with solar cell on rooftop illustration

Invertorul hibrid este o combinație a celor două tipuri de invertoare despre care scriam mai sus. Cu alte cuvinte, un invertor hibrid va fi conectat la rețeaua publică dar va avea montată și o baterie pentru stocarea surplusului de curent produs pe timpul zilei. Acest lucru înseamnă că vei fi aproape autonom, consumatorii din casa ta folosind mai întâi curentul produs de panouri, apoi curentul stocat în bateria solară și abia după epuizarea acestuia, curentul din rețeaua publică de alimentare cu energie electrică.

Evident că, în cazul în care pentru alimentarea casei cu curent ai o instalație electrică monofazată, va trebui să optezi pentru un invertor monofazat, indiferent că este hibrid sau on grid.

De unde cumpăr un invertor solar?

Dacă ai găsit o firmă care doar montează sistemul de panouri și nu îți pune la dispoziție și echipamentele necesare dar știi exact ce îți trebuie din punct de vedere al specificațiilor tehnice, este important să dai o raită prin magazinele online și să faci o comparație de prețuri, atenție însă, comparând mere cu mere. Un astfel de magazin online este și Efurtun.ro Avantajul pentru tine este că, achizitionand produsele de pe site-ul nostru, vei beneficia de prețuri mici, căci Efurtun.ro este importator direct de invertoare monofazate.

Dacă ești profesionist în domeniu și deții o firmă care se ocupă cu furnizarea și montarea de sisteme de panouri fotovoltaice complete, atunci tot Efurtun.ro este soluția pentru tine. Pentru că, în calitate de persoana juridică, vei avea nevoie de mai multe invertoare, poți beneficia de prețuri reduse, poți negocia o ofertă personalizată în funcție de numărul de invertoare pe care îl achiziționezi sau poți beneficia chiar și de promoții de genul 3+1 gratis.

În plus, pe site-ul nostru, vei găsi toate echipamentele ce intră în componența unui sistem de panouri solare, de la panoul fotovoltaic, trecând prin invertoare și baterii solare și până la cabluri solare și structuri de prindere. Comandând toate componentele dintr-un singur loc îți va fi mai ușor să gestionezi aspecte logistice de genul livrare și costuri cu livrarea.

În concluzie, deși trebuie să fii specialist pentru a estima corect care sunt nevoile de curent ale casei tale sau puterea invertorului, odată ce ai aceste informații poți să cauți și să cumperi echipamentele direct de la importator fără a mai trece prin intermediari care vor avea și ei adaosul lor. Astfel vei reuși să reduci, câteodată substanțial, presiunea asupra bugetului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *