Slobozia, Sos. Brailei, nr. 17, jud. Ialomita

furtunuri pentru udarea legume in sera

Tipuri de furtunuri și accesorii care îți pot fi utile în gospodărie

Ești interesat să îți completezi trusa pentru gospodărie, dar nu știi ce tipuri de furtunuri ți-ar putea fi utile pe lângă casă. Fie că ai de întreținut o grădină cu legume ori cu pomi fructiferi, fie că vrei să îngrijești florile ori să speli mașina, ai nevoie de furtunuri de calitate.

Deși este o piesă simplă pentru grădină, totuși sunt multe tipuri și caracteristici cărora trebuie să le dai atenție, astfel încât să faci cea mai bună investiție pentru gospodăria ta.

Te invităm să descoperi câteva tipuri de furtunuri care îți pot fi utile în activitățile gospodărești.

Furtun de grădină clasic

Dacă stai la casă, cu siguranță nu trebuie să îți lipsească un furtun de grădină, chiar dacă nu dispui de un spațiu generos. Acesta este un camarad de bază fiindcă face udatul mai ușor, stimulând recolta de legume și fructe. În plus, creează un colț de natură relaxant. De asemenea, mai poate fi folosit într-o mulțime de situații gospodărești, cum ar fi spălatul mașinii și al aleilor de pe lângă casă.

Alege un model confecționat din mai multe straturi fiindcă îți va fi alături mai multe sezoane la rând. Ține cont și de distanța dintre sursa de apă și zona pe care o uzi, dar si de diametrul furtunului atunci când cumperi produsul.

Furtun de grădină plat

Indiferent că alegi un furtun plat din PVC ori din alte materiale, vei observa că un astfel de model se rulează foarte ușor și nu îți provoacă probleme la depozitare. După ce apa iese din el, se aplatizează și poate fi rulat imediat și transportat în garaj sau în alt loc din gospodărie unde este ținut.

Un furtun plat pentru presiune ridicată cu nervuri de înaltă protecție la răsucire poate fi utilizat pentru evacuarea lichidelor în irigații agricole, cariere, minerit, industria maritimă, construcții și alte domenii care necesită transportare de lichid la presiune mare.

Furtun de grădină extensibil

Alt tip de furtun care îți poate fi extrem de util în gospodărie este furtunul extensibil. Grație acestei proprietăți, furtunul are capacitatea de a se lungi și micșora. Lungimea inițială se poate tripla după ce este montat la robinet și umplut cu apă. Pentru a reveni la forma inițială, este suficient să îl golești de apă.

Modelele de furtunuri extensibile sunt din ce în ce mai apreciate în ultimii ani. Nu ocupă mult spațiu, sunt ușor de manevrat și transportat. Unele produse sunt dotate cu diferite accesorii care permit mai multe feluri de pulverizare a apei prin reglarea presiunii și a debitului.

Furtunul de picurare

Furtunul de picurare distribuie apa uniform, într-o cantitate mică și constantă, la rădăcina fiecărei plante. Cantitatea de apă distribuită este ușor de controlat, astfel că sunt prevenite pierderile, iar recolta este bogată. Poate fi un real ajutor în grădină în perioadele mai secetoase ale anului.

Furtunul de picurare reprezintă o soluție bună de economisire a apei, iar rezultatele se vor vedea la finalul lunii, când sosește factura.

Coliere metalice pentru furtunuri

Printre cele mai importante piese pe care trebuie să le cumperi pentru furtun se numără colierele metalice. Aceste accesorii sunt utile la fixarea furtunurilor de țeava de alimentare cu apă, oferind un plus de siguranță. Mai exact, au funcția de a preveni desprinderea furtunului în cazul unei presiuni mari, astfel că poți răsufla ușurat fiindcă nu mai trebuie să supraveghezi în permanență sesiunea de udat.

Indiferent pentru ce tip de furtun optezi, asigură-te că alegi un model de calitate, confecționat din mai multe straturi, pentru a rezista în timp la intemperii (ploaie, vânt, etc), dar și prevăzut cu protecție UV și proprietăți antimucegai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *